Kickboxning och utslagna tänder

Att gå i kickboxning har sina risker för tänderna. Det är lätt att få sparkar och slag upp mot huvudet och ansiktet även om det inte än meningen att de ska träffa där. Och då behöver man gå och kolla upp det. Jag går till min tandhygienist här i Vasastan väldigt mycket oftare än vad vanliga personer gör. Inte så konstigt egentligen med tanke på mitt tränande.

Jag går i alla fall till en tandhygienist som heter Janina Gröndahl och jag har gått hos henne i många år. Var där första gången för några år sedan då jag skulle bleka tänderna. Efter det så har jag fortsatt att gå dit för att kolla upp tänderna, speciellt efter att jag har fått ett slag eller en spark mot käken och vill kolla upp så att jag inte har fått några sprickor eller något sådant i tänderna. För det vill jag verkligen inte ha, vore väldigt jobbigt om de bröts av, speciellt om det är något som går att förhindra eller laga om man upptäcker det i tidigt skede.

Kickboxning är, förutom riskerna för tänderna då, någonting som jag tror gör ganska många människor ganska gått. Man får en chans att ta ut sina aggressioner vilket gör att man känner sig lugnare och betydligt mer harmonisk efteråt.

Samma sak med Janina Gröndahl som jag verkligen kan rekommendera som tandhygienist för er som bor i Vasastan, eller någon annan del av centrala Stockholm också för den delen.